Shopping Cart

Welke Picknicktafel past bij mij?

Wat is het heerlijk om op een mooie zomerdag te picknicken, gezellig met de familie aan tafel. Dan is het zeker mooi als u dan ook uw eigen tafel heeft. Maar heeft u daar dan ook de ruimte voor? Afhangende van de plek waar u het wilt hebben, komen onze picknicktafels in verschillende maten.  Een veel gebruikte houtsoort voor deze tafels en banken is vurenhout.

Wat is vurenhout?

Noord-Europees vuren bouw/tuinhout. Klasse C - kwinta geschaafd, drukgeïmpregneerd met KOMO-keur

Vuren is hout dat komt van de fijnspar en maakt deel uit van de dennenfamilie, dezelfde familie van de overal bekende kerstboom. Vurenhout is een populaire houtsoort omdat het makkelijk te bewerken is. Daarnaast is vurenhout goed te gebruiken als tuinhout, maar omdat het buiten staat is het onderhevig aan het weer en moet het dus goed onderhouden worden. En dit kunt u doen door het hout te impregneren.

Wat houd het impregneren van vurenhout in?

Door het impregneren van vurenhout beschermt u het voor langere tijd tegen rot, schimmel en andere vormen van aantasting. Het impregneren kunt u op twee manieren doen. Het kan door het onderdompelen van het vurenhout in een bad of door hoge druk en vacuüm, beide manieren werken uitstekend om het hout te verduurzamen. Beitsen is hierna niet meer nodig. En daarna kunt u het gewoon een kleurtje geven in de door u gewenste kleur. Het hout dat wij gebruiken wordt onder hoge druk geïmpregneerd.

Welke soorten picknicktafels zijn er?

Er zijn verschillende soorten picknicktafels, maar daarnaast word een picknickbank ook veel gebruikt. Soms staat het er als decoratie of als mooie extra zitplaatsen voor in de tuin. Houd wel rekening met de hoogte, lengte en breedte van de bankjes en tafels. Zodat de gasten niet te krap en te laag zitten. Ook veel gebruikte tafels zijn rechthoekige picknicktafels, deze zijn er in meerdere lengtes, zoals:  picknicktafel 175cm, picknicktafel 200cm, picknicktafel 250cm, picknicktafel 350cm en daarnaast zijn er ook ronde en vierkante tafels. Onderstaand wat meer uitleg hierover.

Een rechthoekige picknicktafel 175cm

Met een lengte van 175 cm betekend dit, dat als u een gemiddeld zit lengte neemt van 50 cm per persoon. Dan kunnen er per zijde, 3 personen lekker ruim zitten, dus 6 in totaal. En met de extra ruimte kan er aan elke zijde nog een persoon bij, maar dat kan krapjes worden. Mocht u meer mensen verwachten dan is een grotere tafel misschien een betere optie.

Een rechthoekige picknicktafel 200cm

Met een lengte van 200 cm betekend dit, dat als u een gemiddeld zit lengte neemt van 50 cm per persoon. Dan kunnen er per zijde, 4 personen lekker ruim zitten, dus 8 in totaal.

Een rechthoekige picknicktafel 250cm

Met een lengte van 250 cm betekend dit, dat als u een gemiddeld zit lengte neemt van 50 cm per persoon. Dan kunnen er per zijde, 5 personen lekker ruim zitten, dus 10 in totaal.

Een rechthoekige picknicktafel 350cm

Met een lengte van 350 cm betekend dit, dat als u een gemiddeld zit lengte neemt van 50 cm per persoon. Dan kunnen er per zijde, 7 personen lekker ruim zitten, dus 14 in totaal. Dit is leuk voor verjaardagen en feestjes.

Tot slot.

Wanneer het zonnetje begint te schijnen is er vaak het verlangen om even wat tijd buiten door te brengen. Een mooie picknickbank of tafel kan daarom een mooie toevoeging zijn voor in de tuin. Lekker samen buiten ontbijten of lunchen. Mocht u meer willen weten hierover klik dan hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *