Shopping Cart

Douglashout: alles wat je moet weten

Douglashout is een veelgebruikte houtsoort in de bouw en bij tuinprojecten. Het hout heeft een warme, roodbruine kleur en een levendige tekening. In deze blog bespreken we de voordelen en toepassingen van douglashout en geven we tips voor het onderhoud van het hout.

Wat is douglashout?

Douglashout komt van de Douglasspar, een naaldboom die vooral groeit in Noord-Amerika. Het hout heeft een relatief zachte en lichte structuur, maar is toch sterk en duurzaam. Douglashout heeft van nature een hoog gehalte aan hars, waardoor het goed bestand is tegen vocht en rot.

Voordelen van douglashout

Het gebruik van douglashout heeft verschillende voordelen. Zo is het hout duurzaam en kan het zonder verdere behandeling buiten gebruikt worden. Daarnaast heeft het hout een mooie uitstraling, wat het zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld gevelbekleding, schuttingen en tuinmeubelen.

Toepassingen van douglashout

Douglashout wordt veel gebruikt in de bouw en bij tuinprojecten. Het hout kan gebruikt worden voor gevelbekleding, schuttingen, tuinmeubelen, terrassen en overkappingen. Daarnaast wordt douglashout steeds vaker gebruikt als constructiehout voor bijvoorbeeld dakconstructies en wanden.

Onderhoud van douglashout

Douglashout kan zonder verdere behandeling buiten gebruikt worden, maar zal na verloop van tijd vergrijzen door de invloed van de zon en regen. Wil je de warme roodbruine kleur behouden, dan kun je het hout behandelen met een olie of beits. Als je ervoor kiest om douglashout onbehandeld te laten, zal het hout na verloop van tijd gaan werken en kunnen er scheurtjes en barsten ontstaan. Dit heeft echter geen invloed op de duurzaamheid van het hout en hoort bij de natuurlijke uitstraling van het hout.

Conclusie

Douglashout is een mooie en duurzame houtsoort die veel gebruikt wordt in de bouw en bij tuinprojecten. Het hout heeft een warme, roodbruine kleur en een levendige tekening. Douglashout is duurzaam, relatief goedkoop en kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Wil je de kleur behouden, dan kun je het hout behandelen met een olie of beits. Onbehandeld zal het hout vergrijzen en kunnen er scheurtjes en barsten ontstaan, wat echter geen invloed heeft op de duurzaamheid van het hout.